وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

بیماری آلزایمر چیست | Alzheimer’s

بیماری آلزایمر چیست | Alzheimer’s

بیماری آلزایمر

فراموشی یا بیماری آلزایمر “Alzheimer’s” یک نوع بیماری درمان ناپذیر پیش رونده آرام است، که به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار را تحلیل می‌برد و فراموشی از مهم‌ترین عوارض آن است. نام این بیماری از آلویز آلزایمرAlois Alzheimer” روانپزشک آلمانی گرفته شده است، که در سال 1906 این بیماری را تشخیص داد. آلزایمر به دو گونه زودرس و دیررس تقسیم می‌شود. گونه زودرس به ندرت اتفاق می‌افتد که در سنین جوانی علائم آن خود را نشان می‌دهند. اما گونه دیررس که در سنین پیری و بالای 65 سال رخ می‌دهد، که شایع‌ترین نوع از بیماری آلزایمر است.

روز جهانی آلزایمر هر سال در روز 21 سپتامبر (30 شهریور) در قالب مراسمات و همایش هایی در سراسر دنیا برگزار می شود و هر سال نیز شعاری برای آن در نظر گرفته می شود. شعار سال 2008 : (No time to lose) زمانی برای تلف کردن نداریم.

بیماری آلزایمر

این بیماری بیشتر در بزرگسالان رخ می‌دهد و در ابتدا فرد مشکلاتی در حافظه کوتاه مدت و آموخته‌های جدید را تجربه می‌کند. مانند تکرار جملات یا کارهایی که چند لحظه پیش گفته یا انجام گرفته شده است. در مرحله بعدی حافظه بلند مدت بیمار نیز به تدریج دچار اختلال شده حتی تا جاییکه بیمار هیچکسی را به خاطر نمی‌آورد و همچنین بروز توهمات و گفتن هذیان از دیگر عوراض بیماری آلزایمر است. به طور کلی آلزایمر زندگی شخص را دچار اختلال جدی می‌کند و فرد دچار افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری می‌شود و در صورت عدم توجه به مرگ شخص ختم می‌شود.

بیماری آلزایمر

مرگ یک بیمار آلزایمری بین 5 تا 10 سال پس از بروز علائم آن رخ می‌دهد. و شروع علائم می‌تواند از 20 سال پیش آغاز شده باشد.

این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظهٔ موقت در دوران پیری آغاز شده و به‌تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه‌گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد.

در هنگامی که بیماری آلزایمر بسیار پیشرفت کرده فرد برای انجام کارهای روزمره خود حتما به کمک نیاز دارد، چراکه می‌تواند موجب بی‌اختیاری دفع مدفوع و ادرار در فرد شود. بیمار آلزایمری به دلیل عدم تکلم و جمله‌بندی درست کم حرف و گوشه گیر می‌شود. در بعضی موارد خطرناک، شخص نسبت به بیماری و ناتوانی خود اطلاعی ندارد، که می‌تواند دست به کارهای خطرناکی بزند که عواقب جدی را برای شخص به همراه دارد. مانند زمین خوردن در هنگام تلاش برای بالا رفتن از پله و … .

بر اساس پیش بینی ها تا سال 2050 از هر 85 نفر یک نفر به بیماری آلزایمر دچار می شود. در سال 2006 26/6 میلیون نفر در جهان به این بیماری خاموش مبتلا بودند.

بیماری آلزایمر

پنج درصد از جمعیت 65 ساله و بالاتر به بیماری آلزایمر متوسط تا شدید مبتلا هستند و این در حالیست که 10 تا 15 درصد سالمندان در همین گروه سنی از بیماری آلزایمر خفیف رنج می‌برند.

یکی از مشکلات زوال عقل بروز توهم و هذیان است. مثلاً بیمار فکر کند همسرش به وی خیانت کرده‌است و یا همسایگان و پرستارش قصد آسیب رساندن و توطئه علیه وی را دارند. بیمار ممکن است به فرزندانش بدبین شود. گاهی اوقات بیمار افرادی را مثلاً والدین فوت شده یا اقوام را که نیستند و حضور ندارند می‌بینند.

پیشگبری از آلزایمر

رژیم غذایی سالم شامل مصرف روزانه سبزی و میوه و کاهش مصرف چربی‌های اشباع به علاوه مصرف مناسب مواد غذایی حاوی ویتامین‌های «آ، سی و ای» یکی از راه‌های مهم پیشگیری از آلزایمر است.

درمان بیماری آلزایمر

هنوز درمان قطعی برای بیماری آلزایمر کشف نشده و درمان‌ آلزایمر که امروزه صورت می‌پذیرد بیشتر موجب کاهش روند پیشرفت آلزایمر، درمان اختلالات رفتاری و درمان‌های علامتی می‌باشد.

درمان دارویی آلزایمر

بیماری آلزایمر

داروهای آلزایمر که مورد تایید هستد عبارتند از :

  • داروهای ضد کولین استراز : مانند ریواستیگمین، دانپزیل و گالانتامین
  • داروهای آرامبخش و ضد جنون : مانند اولانزاپین، کوتیاپین، ریسپریدون و فلوکستین
  • ممانتین

داروهای شیمیایی و گیاهی مختلفی هم وجود دارند که برای درمان آلزایمر توصیه شده‌اند اما تاثیرپذیری آنها تایید نشده است.

این داروها عبارتند از :

  • داروهای ضد التهاب مثل بروفن
  • ویتامین‌های گروه B
  • ویتامینE
  • امگا 3
  • استروژن
  • جینکوبیلوبا

تحقیقات جدید راجع به آلزایمر

اخیراً محققان آمریکایی با بررسی نتایج یک پژوهش دریافته‌اند که داروهای فشار خون که برای درمان بیماران مبتلا به فشار خون بالا استفاده می‌شود، خطر بروز آلزایمر را در افراد کاهش می‌دهد. این احتمال وجود دارد که فشار خون بالا اثر حفاظتی داشته باشد و یا ممکن است چیزی که افراد مبتلا به فشار خون بالا اغلب در معرض آن قرار می‌گیرند مانند داروهای فشار خون از آنها در برابر ابتلا به آلزایمر محافظت می‌کند.

گردآوری : وب سایت بروزبیماری ها

علت آلزایمر, درمان دارویی آلزایمر, مرگ بیماران آلزایمری, آلزایمر در جوانی, علایم بیماری الزایمر, درمان الزایمر با گیاهان دارویی, مراحل اخر الزایمر, آلزایمر زودرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *