وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

خواص و طرز تهیه شربت خاکشیر

khak e shir
خواص و طرز تهیه شربت خاکشیر

شربت خاکشیر یکی از نوشیدنی‌های سنتی ایران است که بیشتر در فصل تابستان و به‌صورت خنک مصرف می‌شود. این شربت از ترکیب آب، دانه‌های خاکشیر، شکر، گلاب و یخ تهیه می‌شود. برخی نیز آبلیمو نیز در آن می‌ریزند. همچنین می‌توان به‌جای شکر از عسل استفاده کرد.

خواص شربت خاکشیر

این شربت از گذشته دوای گرمازدگی بوده است.

نوشیدن این شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما می‌شود. این شربت همچنین سبب تقویت معده و جهاز

هاضمه گشته و در رفع التهاب‌های کلیه و مجاری آن موثر است.

مصرف خاکشیر به علت داشتن پتاسیم می‌تواند تا حدودی کمبود الکترولیت بدن در فصل گرما را جبران کند.

درباره خاکشیر باید اضافه کنیم که روی دانه آن موادی به نام لعاب وجود دارد. لعاب می‌تواند چند برابر وزن خود آب جذب کند و متورم شود و به شکل ژله درآید.

به این ترتیب، وقتی خاکشیر با آب مخلوط و کمی شکر هم به آن اضافه می‌شود، هم خوشمزه خواهد بود و هم لعاب آن منبعی برای آب بدن است.

نباید فراموش کرد که هر دانه خوراکی که مانند خاکشیر لعاب داشته باشد، می‌تواند به همین شکل عمل و کمبود آب بدن را جبران کند.

khak e shir 1

طرز تهیه شربت خاکشیر

ابتدا خاکشیرها را خوب شسته تا ریگ‌شور شوند.

برای این‌کار از دو ظرف استفاده کرده و خاکشیرها را که آب روی آنها را گرفته چند بار از ظرفی به ظرف دیگر خالی می‌کنیم تا خاک و ریگ آن شسته شود.

سپس شکر و گلاب را به مقدار کافی اضافه کرده و در یخچال گذاشته تا خنک شود.

چون شستن خاکشیر کمی سخت است می‌توان آن را به مقدار زیاد و غلیظ تهیه کرد و در بطری دربسته داخل یخچال نگهداری کرد و هربار با اضافه کردن آب و رقیق کردن شربت به مدت چند روز مصرف کرد.

بهتر است از زیاد شیرین کردن این شربت خودداری شود چون ممکن است به افزایش غلظت خون منجر گردد.

منبع : fa.wikipedia.org و هفته نامه سلامت

بازنشر » berroz.com

خواص و طرز تهیه شربت خاکشیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *