وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

آموزش تهیه و پخت آش ترخینه

آش ترخینه

آش ترخینه

آش ترخینه

ترخینه یکی از آش های محلی برای اقوام غرب کشور است که بسیار خوشمزه است.

آش ترخینه از جمله آش های محبوب محلی و اصیل ایرانی است که در شهرهای مختلف با کمی تفاوت طبخ می‌شود . که البته به اشتباه به آن آش کرمانشاهی هم می‌گویند مانند روغن و کره محلی که برای همه مناطق است ولی به اشتباه به آنها روغن کرمانشاهی و کره کرمانشاهی می گویند.

آش ترخینه

قالب ترخینه مانند کوکو است که خشک شده و ترکیبات آن از بلغور گندم ، دوغ ، نمک ، نعنا خشک و زردچوبه به صورت خمیری تهیه می‌شود و در آفتاب آنرا خشک می‌کنند. بصورت آماده شده در فروشگاه ها هم موجود است و براحتی می‌توانید آنرا تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه آش ترخینه :

  • روغن به میزان لازم
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • ترخینه ۴ عدد
  • سبزی آش ۵۰۰ گرم
  • نخود ۱پیمانه
  • ماست به دلخواه
  • سیر داغ به میزان لازم

نکاتی در مورد تهیه ی آش ترخینه (آش ترخینه دوغ):

۱- پیاز ها را پوست گرفته و خرد کنید.

۲- ترخینه را از بلغور گندم و جو تهیه می کنند. بلغور را در دوغ خیس کرده و می پزند و بعد در آفتاب خشک می کنند. می توانید ترخینه را به صورت آماده خریداری کنید.

۳- نخود را از چند ساعت قبل خیس کنید. در این میان آب آن ها را چند بار عوض کنید. نخود ها را آب پز کنید تا نرم شوند. قبل از استفاده، آن ها را آبکش کنید. در صورت تمایل می توانید از حبوبات دیگر مانند لوبیا سفید هم استفاده کنید.

۴- استفاده از ماست در این دستور به دلخواه است. می توانید با توجه به ذائقه تان میزان آن را کم و یا زیاد کنید. ماست را خوب بزنید.

طرز تهیه آش ترخینه :

ابتدا مقداری روغن را در قابلمه گرم کنید و پیاز ها را در آن سرخ کنید. نیمی از پیاز را برای تزیین برداشته و کنار بگذارید.

به پیاز، کمی زردچوبه و نمک بزنید و ترخینه ها را اضافه کنید. ۴ لیوان آب روی آن بریزید و برای حدود ۲۰ دقیقه بپزید.

نخود پخته و سبزی را به آن اضافه کنید و آش را برای حدود ۱۵ دقیقه ی دیگر بپزید تا جا بیافتد.

در پایان در صورت تمایل می توانید ۱ کاسه ماست به تدریج به آش اضافه کنید و بعد از چند قل آن را از روی حرارت بردارید.

آش را در ظرف مورد نظر بکشید و با ماست، پیاز دارغ (که کنار گذاشته بودید) و سیر داغ تزیین کرده و میل کنید.

منبع تکمیلی : behtarha.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *