خانه / پزشکی / تغذیه سالم / فواید روزه گرفتن از دیدگاه طب سنتی

فواید روزه گرفتن از دیدگاه طب سنتی

Traditional Medicine and ramadan
فواید روزه گرفتن از دیدگاه طب سنتی

دکتر غلامرضا کردافشاری، متخصص طب سنتی : روزه داری عامل مهمی در پیشگیری از تمام بیماری‌ها از جمله سرطان، سکته، پارکینسون، ام.‌اس و انواع بیماری‌های صعب‌العلاج است و یکسال بدن را از بیماری‌ها بیمه می‌کند.

روزه گرفتن از دیدگاه طب سنتی غلبه مزاج گرم و خشک است و طوری بدن را از مواد زائد پاک می کند که از طریق مسهل، انفیه، حجامت، فصد، زالو‌درمانی، حقنه، آبزن، قی‌آورها و غیره پاکسازی کامل نمی‌شود.

پس از گذشت یک ماه از زمان روزه‌داری، روزه‌دار با بدنی جوان و تازه مانند کسی که تازه خلق شده زندگی جدیدی را شروع می‌کند.

بدن روزه دار به دلیل این پاکسازی گرم است چون بلغم‌های غلیظ که در روزنه‌های بدن چسبیده و جا خوش کرده‌اند، می‌سوزند و حرارت ایجاد می‌کنند. همچنین روزه نه تنها بلغم‌های غلیظ، بلکه ماده رسوبی هر خلطی را که رسوب کرده و روزنه‌ها را بسته می‌سوزاند.

پزشکان نباید ضعف و سستی روزه‌دار را به معنی سرد شدن مزاج فرد در نظر بگیرند. در ماه رمضان اندام‌های دفعی بدن مواجه با کم‌کاری می‌شوند. ادرار، مدفوع، تعرق کاهش می‌یابد و بهترین نیروی دفع کننده همان نیروی دفعی است که با حرارت و از طریق مزاج‌ها دفع می‌شود و نقش مهمی را در پاکسازی بدن از اخلاط بر عهده می‌‌گیرد.

بنابراین روزه‌داری عاملی مهم در پیشگیری از تمام بیماری‌ها از جمله سرطان، سکته، نسیان، رعشه (پارکینسون)، ام.‌اس و انواع بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و تا سال بعد بدن انسان را از تمام بیماری‌ها بیمه می‌کند.

عامل اصلی بروز بیماری‌های خطرناک به دلیل غلیظ شدن شدید خون و رسوب‌گذاری مواد فاسد در عروق گوناگون بدن است که روزه‌داری با استفاده از مزاج گرم و خشک به بهترین شکل ممکن تمام آلودگی‌ها را در بدن می‌سوزاند.

مزاج گرم و خشک، مزاج ویژه ماه رمضان است که بهتر است آن را بهتر بشناسیم تا بتوانیم در این ماه از آن بهره لازم را بگیریم. ماه رمضان برای اکثر افرادی که دارای مزاج رطوبی چه سرد و چه گرم هستند فوائد زیادی خواهد داشت؛ اما برای صاحبان مزاج گرم و خشک و سرد و خشک در حد اعتدال مفید است اما اگر از اعتدال خارج شود زیان‌هایی را به بار می‌آورد.

به همین دلیل است که در روایات اسلامی آمده که در این ماه چگونه رفتار شود که نه تنها زیانی متوجه روزه‌داران نشود بلکه بهترین استفاده را نیز از آن ببرند.

مزاج گرم و خشک باعث از بین رفتن بسیاری از مواد غذایی قندی می شود در نتیجه ضعف بر روزه‌دار غلبه می‌کند پس مصرف مواد گرم و شیرینی در این ماه لازم است، اما این به معنای غلبه سردی نیست.

بنابراین افرادی با مزاج خشک،آنهایی که لاغر اندام هستند یا بیماری های پوستی دارند که دچار اگزما یا کهیر و بیماری‌های التهابی می شوند بیشتر باید مراقب رفتار تغذیه‌ای خود در این ماه باشند.

بیماری‌های خود ایمنی که به تعبیر ما از گروه مزاج‌های گرم و خشک یا سرد و خشک هستند نیز در صورت عدم اعتدال مزاجی‌ با مزاج ماه رمضان درگیری و مشکل پیدا خواهند کرد که بهتر است توصیه‌های غذایی لازم را در نظر بگیرند.

منابع : برگرفته از مصاحبه دکتر کردافشاری با خبرگزاری فارس |  tim.ir

بازنشر » berroz.ir

فواید روزه گرفتن از دیدگاه طب سنتی

درباره ی admin

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *