خانه / پزشکی / تغذیه سالم / فواید و مضرات هل از نظر طب سنتی

فواید و مضرات هل از نظر طب سنتی

hel
فواید و مضرات هل از نظر طب سنتی

مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی، نیرو دهنده، بادشکن، مقوی لثه برای رفع زخمهای دهان، محلل خوشبو کننده عرق و بوی دهان، گرد کوبیده آن در بینی عطسه آور است …

خصوصیات گیاه شناسی :

گیاهی علفی و دارای ریزوم – همه ساله دارای شاخه های انبوه به ارتفاع 5-4 متر

گلهای آن کوچک به طول 2.5-4-5 cm به رنگ سفید یا سبز روشن

در میوه تخم مرغی آن دانه های قهوه ای – سبز، زاویه دار و معطر وجود دارد.

بخش مورد استفاده: تخم، ریشه

برای آنکه عطر آن حفظ شود آن را به صورت میوه یا کپسول نگهداری کرده و در مواقع مصرف کپسول آن شکسته و دانه ها را خارج می سازند. پوست کپسول نیز معطر است.

مزاج: در دوم گرم و خشک، قسم صغار در آخر اول گرم و در دوم خشک

خواص هل در: TIM

مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی، نیرو دهنده، بادشکن، مقوی لثه برای رفع زخمهای دهان، محلل خوشبو کننده عرق و بوی دهان، گرد کوبیده آن در بینی عطسه آور است، مفید برای سردرد صرع و اغماء، گرد آن در گوش برای تسکین درد گوش، مقوی قلب، برای خفقان سرد، مسخن، مفتح سر، ملطف و جالی، دارای قوت تریاقیت

بو داده و سرخ کرده آن برای جمع کردن و بستن شکم

مصرف آن با آب مصطکی و انار مفید است

مفید برای دردهای سرد کبد و باز کردن گرفتگی کبد

درمان سنگ کلیه و کیسه صفرا

برای قی و دل به هم خوردگی و تقویت معده نیم کوبیده آن خصوصاً با پوست، در گلاب یا آب جوش به فرد خورانده شود.

مخلوط آن به اندازه مساوی با تخم خیار و یک درهم سکنجبین سنگ مثانه بریزاند.

مکیدن هل در دهان، از بین برنده بوی بد دهان و بوی سیر است.

مضرات هل :

مضر روده ها است و از این رو باید با کتیرا خورده شود. (قاقله کبار 10 گرم )

مهناز زرافشار

انجمن تحقیقات طب سنتی ایران

دانشگاه علوم پزشکی تهران

نامها:

فارسی: هل

TIM: قاقله صغار و کبار، هیل، هال

عربی: حب الهال، قاقله صغیره، حبهان

نام علمی: Maton (L.) = Elettaria car damomun

منبع : tim.ir

بازنشر » berroz.ir

فواید و مضرات هل از نظر طب سنتی

درباره ی admin

همچنین ببینید

Fatty Liver Treatment

علت کبد چرب در طب سنتی | نوشیدن آب در بین غذا

بیماری کبد چرب امروزه با تغییر در نحوه غذا خوردن و گرایش مردم به مصرف ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *