خانه / کدبانو / آشپزی / نکاتی مهم در پخت کیک و شیرینی

نکاتی مهم در پخت کیک و شیرینی

pastries cakes and pastries
نکاتی مهم در پخت کیک و شیرینی

  در مورد پخت کیک و شیرینی و نحوه کار کردن  نکات زیر را بدانید:

الف) پیمانه :

1- پیمانه یک، یک دوم، یک سوم و یک چهارم است که مقدار پیمانه 1 یا کامل از مواد مختلف به بشرح زیر است:

مواد وزن به گرم

یک پیمانه آرد               100  گرم
یک پیمانه پودر قند        125 گرم
یک پیمانه شکر            150 گرم
یک پیمانه روغن           150 گرم   ( جامد یا مایع فرقی نمی کند )

2- پیمانه ها را همیشه با قاشق پر کنید و هیچ گاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.

3-هوای اضافی داخل مواد جامد را با حرکت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با کارد صاف کنید.

4-اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی 60-50 گرم است که معادل وزن یک تخم مرغ متوسط با پوست می باشد. اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می کنیم، توجه کنید که تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتماً مقدار ذکر شده باید مصرف شود. هر جا کلمه تخم مرغ به تنهایی ذکر شد منظور یک تخم مرغ کامل است.

ب) فر :

1- معمولاً کیک و شیرینی هایی که دارای حجم زیادی هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند.  کیک و شیرینی هایی که کوچکند (به جز شیرینی هایی که سفیده یا زرده تخم مرغ زیاد در آنها به کار رفته است ) با حرارت زیاد و وقت کمتری پخته می شوند.

2- اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود که رویش پخته و وسط آن خمیر خام باقی بماند، زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیاندازید بطوریکه به شیرینی آسیبی نبیند و مجدداً آن را در فر قرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز می پزد.
3- درجه حرارت در فرهای مختلف بر اساس سانتی گراد و فارنهایت است که با در دست داشتن جدول زیر می توان هر کیک یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.

درجه سانتی گراد                درجه فارنهایت 120                                                   250
150                                                   300
160                                                   325
180                                                   350
190                                                   375
200                                                   400
230                                                   450

4- قابل توجه است که فرهایی که حداکثر حرارت آنها 500 یا 550 باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اندو  فرهایی که حداکثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتی گراد تنظیم شده اند.

5-تبدیل درجه های سانتی گراد به فارنهایت دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف کرد و درجه سانتی گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روی 400 درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی گرادی را روی درجه 200 تنظیم کرد.

6- برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل 30-15 دقیقه قبل از پخت گرم کرد.

ج) نکاتی در خصوص تهیه کیک و تزیین آن :

۱- همیشه دستور کیکی یا شیرینی را که تصمیم داریم بپزیم از اول تا آخر کاملا میخوانیم ،مطمئن شویم که تمام مواد لازم را دراختیار داریم .

۲- هیچگاه سعی نکنیم که مواد دیگری راجایگزین بعضی از مواد کنیم .

۳- تمام مواد را یک ساعت قبل از پخت در آشپزخانه گذاشته تا همه ی مواد هم دما شوند .

۴- مواد را به دقت وزن کنید .

۵- حدود یک ربع قبل از پخت فر را روشن کنیم .

۶- هیچگاه در فر را قبل از اینکه سه چهارم زمان پخت سپری شده باشد باز نکنیم چون پف کیک می خوابد .

۷- یک کیک وقتی کاملا پخته است که به اندازه ی کافی پف کرده باشد و روی آن طلایی شده باشد و کیک تا حدودی از دور قالب فاصله گرفته باشد.

گردآوری و بازنشر » berroz.ir

نکاتی مهم در پخت کیک و شیرینی

درباره ی admin

همچنین ببینید

cake shokolati 1

طرز تهیه کیک شکلاتی

برای تهیه این کیک شکلاتی خوشگل و خوشمزه به ادامه مطلب مراجعه فرمایید .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *