وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

خواص نارنگی | Tangerine

خواص نارنگی | Tangerine

خواص نارنگی | Tangerine

خواص نارنگی | Tangerine

نارنگیTangerine” از دسته میوه‌ها و از گونه مرکبات است که مزه ترش و شیرینی دارد. نارنگی میوه‌ای پاییزی است و به پرتقال شباهت دارد، البته با اندازه‌ای کوچک‌تر. طبع نارنگی در طب سنتی ایرانی سرد و تر است و دارای خواص زیادیست تا آنجاکه می‌گویند در درمان 100 نوع بیماری تاثیرگذار است و برای سلامت و تقویت پوست بسیار مفید است.

ویتامین‌های A، B1، B2، C پروتئین، چربی، قند، فسفر، کلسیم و … از جمله خواص موجود درنارنگی است. نارنگی برای سلامت و تقویت استخوان ها و اسکلت بدن به دلیل داشتن مقدار زیادی فسفر و کلسیم بسیار مفید است.

خواص نارنگی | ارزش تغذیه ای نارنگی

نارنگی علاوه بر گوشت آن، پوست آن نیز داری خواص زیادی است به نحوی که آنتی اکسیدان پوست نارنگی 20 برابر خود نارنگی است.

  • نارنگی تب بر است.
  • نارنگی منبع غنی از بتاکارون است.
  • نارنگی در تصفیه خون نقش مهمی دارد.
  • نارنگی برای آرامش اعصاب مفید است.
  • نارنگی برای کاهش گرمای بدن مفید است.
  • نارنگی برای رفع نفخ شکم توصیه می‌شود.
  • نارنگی در پیشگیری از سرطان نقش مهمی دارد.
  • نارنگی برای درمان سرگیجه از سمت پزشکان تجویز می‌شود.
  • نارنگی یک میوه ادرار آور است و برای دفع سموم بدن بسیار مناسب است.
  • نارنگی برای درمان افسردگی، استرس و ناراحتی‌های عصبی بسیار مفید است.
  • آنزیم‌های موجود در سلول‌های سرطانی از طریق ترکیبی به نام Q40 موجود در پوست نارنگی از بین می‌رود.

خواص نارنگی

خواص نارنگی | Tangerine

بیماری های آلرژیک : نارنگی برای کسانی که به بیماری‌های آلرژیک؛ آسم، برونشیت و مشکل عفونت ریه دچار هستند بسیار مفید است. همچنین در درمان اختلالات طحال و ریه بر اساس طب چینی موثر است.

شادی بخش قلب : متخصصین تغذیه می‌‌‌‌گویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین A, ویتامین C, ویتامین B از بهترین میوه‌ها برای قلب است. همچنین خوردن پوست نارنگی در پیشگیری ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بسیار مفید است.

درمان بی خوابی : اگر شما نیز به مانند بسیاری از مردم دچار بی‌خوابی هستید، متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌کنند با خوردن نارنگی چند ساعت قبل از خواب آرامش را در خوابیدن تجربه کنید.

هضم و جذب بهتر غذا : نارنگی با تحریک سیستم لنفاوی به دفع مایعات اضافه و همچنین چاقی مفرط کمک و نفخ و حالت تهوع را از بین می‌برد.

فشار خون : نارنگی برای کسانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند بسیار مفید است. خوردن آب نارنگی تازه یا اضافه کردن میوه خشک شدن آن به خوراک یا خوردن پوست نارنگی برای کاهش فشار خون بسیار تاثیرگذار است.

بهبود دستگاه گوارش و سیستم عصبی : مقدار منیزیم در نارنگی بالاست، که در کارکرد درست دستگاه گوارش، سیستم عصبی بدن و همچنین بهبود فعالیت‌های عضلانی تاثیر خوبی دارد. با خوردن پوست نارنگی بیشتر مشکلات گوارش را می‌توان درمان کرد.

افزایش تشکیل استخوان و استحکام اسکلت بدن : در نارنگی مقدار زیادی فسفر و کلسیم وجود دارد که به استحکام استخوان‌ها بسیار کمک می‌کند و در پیشگیری از پوکی استخوان تاثیر گذار است.

سم زدایی بدن : کسانی که دچار مسمومیت‌های خوراکی یا با الکل می‌شوند، می‌توانند با خوردن نارنگی تازه یا آب آن به درمان سریع مسمویت غذایی کمک کنند.

درمان سرفه کردن : پوست خشک شده نارنگی یکی از بهترین‌ها برای درمان سرفه مخصوصا به علت سرماخوردگی است.

میوه افزایش اشتها : نارنگی علاوه بر اینکه برای معده و قلب مفید است موجب افزایش اشتها نیز می شود که برای درمان لاغری و افزایش وزن بسیار مناسب است.

تقویت حافظه و افزایش هوش : در نارنگی مقدار زیادی فسفر وجود دارد که تاثیر مستقیمی در تقویت مغز و هوش و حواس و همچنین پیشگیری از آلزایمر دارد.

کاهش کلسترول مضر : برای کاهش کلسترول خون متخصصین تغذیه پیشنهاد می‌کنند با جویدن و خوردن پوست نارنگی از خواص یک داروی طبیعی برای کاهش چربی خون استفاده کنید.

بهبود گردش خون و سلامت خون : نارنگی با خواص زیاد خود در درمان تصلب شرایینatherosclerosis“، فلج ناقص، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان و بهبود آنژین بسیار تاثیرگذار است.

تهیه و استفاده از پوست خشک شده نارنگی

برای خشک کردن پوست نارنگی می‌توانید پس از شستن، آنها را در فر یا زیر نورخورشید قرار داده تا خشک شوند. بعد از خشک شدن آنهارا پودر کنید. شما می‌توانید پودر پوست نارنگی را در انواع خوراک‌ها و نوشیدنی ها بریزید و میل کنید.

مضرات نارنگی

در بعضی موارد موجب بروز آفت و التهاب در دهان می‌شود.

خوردن نارنگی با شیرگاو به صورت مخلوط موچب درد شکم می‌شود.

زیاد خوردن نارنگی برای کودکان موجب اسهال و کندی عملکرد روده‌ها می‌شود.

زیاده‌روی در خوردن نارنگی موجب افزایش گاز روده و نفخ می شود. همچنین موجب ناراحتی‌های گوارش می‌شود.

خواص نارنگی | Tangerine

ارزش غذایی نارنگی – خواص نارنگی

ویتامین آ ۴۲۰ آی. یو
کربوهیدرات ۳۴/۱۳ گرم
فیبر رژیمی ۸/۱ گرم
پروتئین ۸۱/۰ گرم
تیامین (ویتامین B1) 0/6 میلی‌گرم
نیاسین (ویتامین B3) 0/37 میلی‌گرم
ویتامین B6 0/08 میلی‌گرم
ویتامین C 27 میلی‌گرم
کلسیم ۳۷ میلی‌گرم
آهن ۱۵/۰ میلی‌گرم
منیزیم ۱۲ میلی‌گرم
فسفر ۲۰ میلی‌گرم
پتاسیم ۱۶۶ میلی‌گرم
سدیم ۲ میلی‌گرم
روی ۰۷/۰ میلی‌گرم
چربی ۳/۰ گرم
کالری ۴۴ کیلوکالری

گردآوری : وب سایت بروزتغذیه سالمپزشکی و سلامت

خواص نارنگی در دوران بارداری, مضرات نارنگی, خواص نارنگی برای دیابت, نارنگی سبز, تاثیر نارنگی بر جنین, نارنگی برای سرماخوردگی, نارنگی و کم خونی, قند نارنگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *