خواص یونجه
یونجه “Alfalfa” گیاهی است با عمر چند ساله ،که تا ارتفاع یک متر رشد و ریشه آن تا 3 متر می تواند درون زمین نفوذ کند. برگچه یونچه، نوک تیز و بیضی شکل به رنگ سبز است. میوه ای شبیه صدف دارد که از لوبیا کوچکتر هستند.
یونجه تاریخی کهن در تمدن 7000 هزار ساله ایرانیان دارد، و در حدود 5 قرن قبل از میلاد مسیح به یونان و در قرن هفتم بعد از میلاد به اروپا راه یافت. زنبور عسل به خاطر دسترسی ریشه یونجه به املاح معدنی زمین، گل یونجه را برای تولید عسل بسیار دوست دارد. در گذشته و از زمان مادها این گیاه پر خاصیت برای استفاده دامها استفاده می شده و اکنون بصورت غذا نیز مصرف میشود که دارای طعمی بسیار دوست داشتنی است.
خواص یونجه
معرفی خواص و فواید یونجه در یک مطلب نمیگنجد، برای همین به صورت خلاصهوار به توضیح مختصری از آنها میپردازیم.
از خواص یونجه میتوان به :
- یونجه، سه برابر شیر کلسیم دارد.
- یونجه، دو برابر اسفناج دارای آهن است.
- یونجه، چهار برابر لیمو ترش ویتامین ث دارد.
- تقویت بدن
- رفع کم خونی
- گیاهی قاعده آور
- افزایش شیر مادر
- بند آوردن خونریزی لثه ها
- رفع سستی استخوان ها
- رفع کوفتگی و خستگی بدن
- افزایش دهنده نیروی جنسی
- صاف کردن خون و تمیز شدن آن
- دم کرده یونجه درمان اسهال است.
- یونجه داراى ویتامینهاى A, E, C, K
- رفع عوارض ناشی از کمبود ویتامین ث.
- چاق کننده و برای درمان لاغری بسیار عالی است.
- تقویت استخوان بندی کودکان به علت دارا بودن ویتامین D. (درمان راشیتیسم)
- برای نرم کردن سینه و تسکین سرفه روزی 2-3 فنجان دم کرده تخم یونجه را مصرف کنید.
- سرشار از پروتیئن های بسیار مغذی و مقوی مانند لیزین، فنیل آلانین، آسپارازین و سیستین که خون ساز هستند.
- یونجه را به صورت تازه و یا جوانه آن را با سالاد میل کنید. جوانه یونجه را به صورت بسته بندی شده میتوانید از سوپرمارکت ها خریداری کنید.
یونجهی تازه در بسیاری از کشورها مانند چین و روسیه و آمریکا به مقدار زیاد به جای اسفناج مصرف میشود.
مضرات یونجه
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است اما مصرف یونجه در بعضی از نوزادان ممکن است باعث مشکلات پوستی، مشکلات رودهای – معدهای و بالا رفتن اورات سرم شود.
طریقه مصرف یونجه
یونجه را میتوانید به صورت آب پز یا جوانه یونجه را در سالاد مصرف کنید. برای آب پز کردن یونجه میتوانید مقدار دلخواه را درون آب در حال جوشیدن ریخته، و بعد از چند دقیقه که نرم شد آماده است!. میتوانید با اضافه کردن مقداری نمک طعم بهتری به آن بدهید.
یونجـه را میتوان دمکرده یا به شکل چای نوشید. یک یا دو قاشق غذاخوری برگ خشک گیاه را در یک لیوان آب حل و تا سه نوبت در روز مصرف کنید.
طبع یونجه – خواص یونجه
یونجه از نظر طب قدیم ایران گرم است. البته تازهی آن گرم و تر و خشک شدهی آن گرم و خشک است.
شیره یونجه
شیره یونجه برای تقویت نیروی جسمانی و افزایش انرژی و همچنین تقویت شیر مادر بسیار عالی است.
روش تهیه شیره یونجه : برای تهیه شیره یونجه می توانید مقدار 300 گرم یونجه را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید به جوش بیایید و نصف آب بخار شود. بعد آن را از صافی گذرانده و مقداری عسل به آن اضافه کنید تا شبیه شربت شود. برای کودکان 200 گرم و برای کودک شیرخوار 50 گرم است که با اجازه ی پزشک به شیر آنها اضافه کنید.
ترک اعتیاد با یونجه
روش پزشکان قدیم ایران در معالجه اعتیاد، ساختن داروهایی بود که معتاد را نسبت به خود اعتیاد متنفر و حساس میکرد و برای این کار معمولاً از تعفن یونجه، افسنتین و چند گیاه دیگر استفاده میکردند. اخیراً داروسازان سنتی هند از این روش استفاده می کنند.
این روش سابقاً در ایران برای درمان اعتیاد به الکل بود، اکنون برای معالجه معتادان به تریاک و سیگار و حتی هروئین به کار رفته و نتایج عالی داده است.
گردآوری » berroz.com
خواص یونجه برای انسان | Alfalfa, طریقه مصرف یونجه, طبع یونجه, مضرات یونجه, دانه یونجه, مضرات جوانه یونجه, خواص درمانی جوانه یونجه, خواص شبدر, عکس یونجه