وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

تغذیه های غلتی که شکم را گنده می کند !

o-OVERWEIGHT-PREGNANCY-facebook
تغذیه های غلتی که شکم را گنده می کند !

اندازه شکم تنها در موضوع اضافه وزن مطرح نیست بلکه در ارتباط با گوارش نیز اهمیت می‌یابد. در واقع در برخی موارد، عملکرد نامناسب دستگاه گوارش باعث برآمدن و متورم شدن شکم می‌شود.

در این مقاله که حاصل تلاش همکارانمان در گروه ترجمه روزنامه خورشید است برآن شدیم تا با چندنکته، به خانم‌ها و آقایانی که تمایل دارند شکم صافی داشته باشند متذکر شویم، از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب کنند.

بی شک خوراکی‌های خام و سبزی‌ها برای تناسب اندام و سلامتی مفیداند. اما خوراکی‌های خام سرشار از فیبر، گرایش شدیدی برای متورم کردن شکم دارند، به خصوص اگر مقداری سیر یا پیاز نیز به آنها اضافه شود! اگر می‌خواهید برای وعده غذایی خود از سبزی‌های استفاده کنید و مجبور هستید پس از آن لباس‌هایی بپوشید که اندازه شکم در آنها اهمیت دارد، بهتر است سبزی‌های پخته را در اولویت قرار دهید، نکته دیگر اینکه باید آنها را خوب بجوید!

کلم باعث ایجاد باد و نفخ می شود
سبزی‌های خانواده کلم، مانند کلم بروکلی تا حد زیادی باعث ایجاد نفخ و باد می‌شوند. از آنجایی که سبزیجاتی مانند کلم کالری اندکی دارند، می‌توانند برای دستیابی و حفظ تناسب اندام مؤثر باشند، از سوی دیگر کلم در بسیاری از دستور تهیه غذاهای رژیمی وجود دارد. بنابراین باید از ترفندهای خانگی استفاده کرد؛ اضافه کردن چند دانه زیره یا رازیانه هنگام تهیه غذا می‌تواند مؤثر باشد، این ادویه‌ها علاوه بر اینکه طعم دلپذیری به غذا می‌دهند، مشکلات گوارشی را نیز برطرف می‌کنند.

حبوبات روده ها را تحریک می‌کنند
حبوباتی مانند نخود، عدس یا لوبیا جزو خوراکی‌های رژیمی و بسیار مغذی هستند. بنابراین در رژیم‌های معتدل غذایی جایگاه ویژه‌ای دارند. با این حال، به دلیل وفور فیبرهای سخت و چربی‌ها به میزان قابل توجهی روده‌ها را تحریک کرده و باعث بروز نفخ می‌شوند. برای اجتناب از این مضرات، همیشه شب قبل از مصرف باید حبوبات را خیس کنید. سپس آنها را آبکشی کرده و خوب بشویید، سپس بار دیگر آنها را خیس کنید تا به‌طور کامل ترد شود. یک نکته طلایی، هیچ گاه ابتدای طبخ حبوبات به آنها نمک اضافه نکنید زیرا نمک پوست حبوبات را سفت می‌کند.

نان سفید باعث ورم می‌شود
نان سفید از دیگر خوراکی‌هایی است که می‌تواند باعث تورم شکم شود؛ بنابراین بهتر است نان‌های کامل را برای مصرف در اولویت قرار دهید. نان‌های کامل که سرشار از فیبر هستند، عمل گوارش را آسان می‌کند و احساس سیری به فرد می‌دهد. همچنین برای مصرف ماکارونی، نان یا بیسکوئیت نیز از انواع کامل و سبوس‌دار آنها استفاده کنید. استفاده از محصولات با فرآوری زیستی یا ارگانیک برای فرآورده‌های کامل در اولویت قرار دارند زیرا مقدار زیادی آفت کش در غلاف غلات معمولی وجود دارد.

هضم دشوار شیر
شیر، خامه و دسرهای شیری حاوی لاکتوز هستند، لاکتوز ماده‌ای است که باید با استفاده از آنزیم لاکتاز هضم شود. میزان لاکتاز در سیستم بدنی برخی افراد کافی نیست، بنابراین برای هضم شیر با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند. افرادی که با این مشکل مواجه‌اند باید بیشتر از ماست استفاده کنند، ماست از شیر
تخمیر شده حاصل می‌شود و حاوی باکتری‌هایی است که به هضم آن کمک می‌کند.

نوشیدنی‌های گازدار
نوشیدنی‌های گازدار و سودا به سرعت باعث ایجاد تورم شکم می‌شوند. از سوی دیگر این نوشیدنی‌ها که از لحاظ تغذیه‌ای بسیار فقیر و حاوی مقدار بسیار زیادی قند یا مواد شیرین‌کننده هستند، تمایل به مصرف شیرینی‌ها را افزایش می‌دهند. آب‌های معدنی گازدار نیز سرشار از املاح هستند و تورم شکم را با خود به همراه دارند. به‌طور کلی از مصرف نوشیدنی‌های گازدار هنگام صرف غذا اجتناب کنید و آب را نیز جرعه جرعه بنوشید.

آدامس‌ها
آدامس‌ها موجب ورود هوا به شکم و در نتیجه بروز تورم آن می‌شوند. گاهی اوقات جویدن آدامس مانع از هرزه خوری می‌شود اما بهتر است در مصرف این ماده اعتدال رعایت شود!

غذاهای چرب روند گوارش را کند می‌کنند
تمام خوراکی‌های بسیار چرب مانند چیپس‌ها، خوراکی‌های سس‌دار، بیسکوئیت‌های اشتهاآور و شیرینی‌های خامه‌ای روند هضم طولانی و پیچیده‌ای دارند، بنابراین موجب بروز نفخ می‌شوند. از سوی دیگر، خوراکی‌های مذکور، موادی هستند که موجب چاقی نیز می‌شوند، به همین دلیل مصرف آنها را به مناسبت‌ها و جشن‌ها محدود کنید.

منبع : به گزارش سلامت نیوز به نقل از خورشید

بازنشر » berroz.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *