وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

طرز تهیه دمنوش زعفران | خواص دمنوش زعفران

دمنوش زعفران

دمنوش زعفران

زعفران “Saffron” به جهت طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد به وفور در غذاها (به ویژه همراه با برنج)، صنایع شیرینی‌سازی، داروسازی و صنایع دیگر به مصرف می‌رسد. زعفران طبیعتی گرم دارد و مصرف دمنوش زعفران در دوران بارداری باعث سقط جنین می‌شود. در این مطلب سعی شده تا خواص دمنوش زعفران و طرز تهیه آن بیان شود.

طرز تهیه دمنوش زعفران

مواد لازم برای تهیه دمنوش زعفران

  • عسل یک قاشق غذاخوری
  • زعفران برای هر نفر یک چهارم قاشق مرباخوری

طرز تهیه :

زعفران مورد نیاز را درون قوری ریخته, یک قاشق غذاخوری عسل نیز به آن اضافه کرده و سپس مقداری آب جوش روی آنها بریزید. وقتی‌که زعفران و عسل را خوب باهم مخلوط کردید میزان آب جوش را زیادتر کرده و بگذارید حدود 20 دقیقه روی کتری بماند تا دم بکشد. بجای عسل می‌توانبد از شکر یا نبات هم استفاده کنید.

اگر دو قاشق غذاخوری گلاب نیز به دمنوشتان اضافه نمایید, هم یک دمنوش با طعم متفاوت خواهید داشت و هم یک نوشیدنی کاملا آرامش بخش دارید.

نکته :

اگر زمانی که چای دم می‌کنید مقداری زعفران هم اضافه نمایید, طعم جدید و مطبوعی به چای می‌دهد.

دمنوش زعفران

خواص دمنوش زعفران

  • دمنوش زعفران خاصیت اشتها آور داشته و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثیر دارد، همچنین به هضم غذا نیز کمک می‌کند.
  • این دمنوش به علت فرح بخش بودن خاصیت ضد اضطراب و ضد افسردگی دارد.
  • این دمنوش به رفع نفخ معده و هضم غذا کمک می کند.
  • این دمنوش خون ساز است و موجب تسهیل گردش خون و همچنین کاهش فشار خون می‌شود.
  • دمنوش زعفران ادرارآور بوده و کلیه و مثانه را پاک می‌کند.
  • این دمنوش به علت وجود آنتی‌اکسیدان خاصیت ضد سرطان نیز دارد.
  • از آنجاییکه افسردگی از مهم ترین عوامل کاهش میل جنسی است، بهبود افسردگی موجب افزایش میل جنسی نیز می‌گردد.

نکاتی برای نگهداری زعفران بعد از خرید

زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه‌ای نگهداری شود. زیرا با توجه به این که اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگه داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزهٔ آن کاسته می‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌رود.

تشخیص زعفران اصل از تقلبی

مهم‌ترین تقلبی که به عنوان زعفران صورت می‌گیرد گل رنگ می‌باشد. که شباهتی به زعفران دارد و می‌تواند ایجاد رنگ زرد کند. گاهی برای اضافه شدن وزن به آن روغن یا آب نبات و عسل افشانه می‌کنند. بهترین نوع زعفران زعفرانی است که به آن دختر پیچ می‌گویند یعنی صد درصد طبیعی است و سر ریشه دست نخورده‌است مانند رشته‌ای نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است. از موردهای دیگر تقلب در زعفران می‌توان اضافه نمودن نمک و شکر به زعفران را نام برد که جهت افزایش جرم آن صورت می‌گیرد

همچنین کاکل ذرت به دلیل داشتن شباهت به دم زعفران گاهی رنگ آمیزی می‌شود و به جای زعفران فروخته می‌شود .

مطالب پیشنهادی

گردآوری : berroz.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *