خواص گردو
گردو “Walnut” از منابع سرشار ویتامین و فسفر است یکی از مواد غذایی که در گروه مغزها قرار میگیرد. مغز گردو را با نام غذای مغز نیز بیان کردهاند، زیرا مغز گردو سرشار از امگا۳ است که باعث کارکرد بهتر مغز میشود اما آیا جدای از طعم و مزه مطبوع این ماده غذایی به خواص فوقالعاده آن توجه کردهاید؟ این مطلب را بخوانید تا شما هم تایید کنید که هر گردی گردو نیست!
خواص گردو
گردو از جمله مواد مغذی است که به دلیل طبیت گرم آن از دوران کهن در تغذیه بسیار مورد توجه بوده اما تحقیقات درباره این ماده مغذی کهن همچنان ادامه دارد.
گردو سرشار از ویتامین ای و آنتی اکسیدان میباشد، موادی که خطر توسعه بیماری آلزایمر را کاهش میدهند. پژوهشگران دانشگاه پزشکی شیکاگو با بررسی عادت غذایی 6000 نفر دریافتند که آن دسته از افرادی که دچار مشکلات فراموشی و نظایر آن نیستند، در عادت غذایی خود غذاهای سرشار از ویتامین E گنجاندهاند. ویتامین ای، رادیکالهای آزاد را که محتملاً میتوانند به سلولهای مغز آسیب بزنند، مهار میکند.
عناصر و مواد موجود در مغز گردو شامل :
آب, پروتئين, مواد چربی, مواد نشاسته ای, كلسيم, فسفر, آهن, سديم, منیزیم, پتاسيم, ويتامين a, ويتامين b1, ويتامين b2, ويتامين b3, ويتامين c, و ویتامین e است.
مقدار فسفر موجود درگردو با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری میکند.
از دیگر فواید گردو خون ساز و تصفيه كننده خون، درمان كننده بيماریهای ريوی و مسكن دل پيچه است .
مربای گردو؛ ملين بوده و آپانديس را تقويت میكند.
خوردن گردو از تشكيل سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا جلوگيري کرده و خوردن آن با انجیر و موز مقوی حواس و مغز است .
چون گردو دارای مس میباشد بنابراين به جذب آهن در بدن كمك میكند گردو از بروز حمله و سکته قلبی جلوگيری میكند.
بر اساس تحقيقات تازه خوردن گردو بعد از غذا ممکن است باعث کاهش آسيبهايی شود که غذاهای چرب به سرخرگها وارد میکنند.
گردو غنی از ترکيباتی است که تا حدودی از سفت شدن سرخرگ ها جلوگيری و به حفظ انعطاف پذيری آنها کمک مینماید .
گردو حاوی آرژينين، يک آمينو اسيد است که بدن از آن برای توليد اکسيد نيتريک استفاده می کند. وجود این ماده برای حفظ خاصیت انعطاف پذیری قلب لازم است .
مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند.
گردو همچنين حاوی آنتی اکسيدان ها و اسيد آلفا-لينولئيک (ala)- يک نوع اسيد چربی امگا 3 نباتی با خواص بهداشتی است. به گفته محققان و كارشناسان تغذيه مصرف بالاي اين اسيد چرب فرد را در برابر حمله قلبی محافظت میكند.
به گزارش هلث سنترز، محققان دانشگاه لوماليندا دريافتهاندكه با افزودن چند گردو به رژيم غذایی روزانه میتوان از خطر بيماری قلبی كاست.
فواید گردو
- کاهش کلسترول خون.
- کاهش LDL کلسترول.
- افزایش HDL کلسترول.
- افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن.
- محافظت در برابر بیماری قلبی .
- افزایش قدرت ذهن و هوش.
- مفید برای تنگی نفس.
- جلوگیری از ورم مفاصل.
- مفید در بیماریهای پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس( به وجود آمدن لکههای قرمز رنگ در پوست).
- ضد سرطان .
- دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیلها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است.
- محافظت از سیستم ایمنی.
- جلوگیری از لخته خون.
- تنظیم سوخت و ساز در بدن.
- تنظیم فشار خون.
- تنظیم قند خون.
- جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر.
- جلوگیری از سنگ کیسه صفرا.
- حفاظت از استخوان .
- روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان میکند.
- کودکانی که مقدار امگا ۳ در برنامهٔ غذایی شان کم است، اختلالاتی مانند بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آنها زیاد است.
- زنانی که در هفته ۲۸ گرم آجیل و بادام زمینی مصرف میکنند، ۲۵ درصد احتمال پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم میکنند.
- مفید برای داشتن یک خواب آرام : برای شام، سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف کنید.
تحقیقات نشان می دهد اكسيداسيون چربیها در جريان خون به سلامت فرد آسيب میزند و منجر به آترواسكلروزيس (تصلب شرائين) ميشود و رژيم حاوي گردو اكسيداسيون ليپيدهاي خون را كاهش ميدهد.
به علاوه گردو حاوي فلاونوئيدي بنام اسيد الاژيك است كه اين ماده ميتواند رشد سلولهاي سرطاني را مسدود كند.
علاوه بر فوایدی که مغز گردو دارد, پوست درخت گردو و پوست سبز گردو و همچنین برگ درخت گردو به صورت جوشانده خواص بسیاری دارند برگها و پوست آن بخصوص بخاطر ماده تلخ و تانن آن در مداوای بیماریهای پوستی مفید واقع میشوند.
مضرات مصرف گردو
گردو با داشتن مواد مغذی زياد غذای بسيار خوبی است ولی مانند هر چیز دیگر نبايد در خوردن آن اسراف كرد و از 5 عدد در روز بیشتر مصرف بشود زیرا برای سلامتی زیان آوراست.
زياده روی در مصرف گردو باعث :
- ورم لوزه و زخم دهان میشود.
- براي گرم مزاجها خوب نيست و معمولا بهتر است اينگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشويند و يا انار ترش و يا كمی سكنجبين يا سركه بخورند.
- کسانی که ناراحتی معده و کبد دارند نباید گردو بخورند.
- افراد چاق نیز باید ازآن پرهیز کنند
- مغز گردو لطيف است و در اثر ماندن كهنه میشود و رنگ آن زرد يا قهو ه اي و طعمش تند میشود و باعث مسموميت خواهد شد و نبايد از آن استفاده شود .
- خوابیدن در زیر درخت گردو به علت صدور فراوان گاز کربنیک در شب خطرناک است .
خوردن گردو در دوران بارداری
زنان باردار با گنجاندن گردو در وعدههای خوراکی خود کمک بزرگی به حفظ سلامتی و زیبایی خود و همچنین نوزاد خود خواهند کرد. روزی یک عدد گردوی تازه کافیست.
از جمله فواید گردو در دوران بارداری افزایش سلامت زنان باردار و حفظ سلامتی و زیبایی پوست شکم زنان بادرار و همچنین افزایش هوش و توان مغزی جنین می شود؛ پس اگر فرزندی باهوش میخواهید حتما گردو میل کنید.
روغن گردو
موارد مصرف : عمدتاً مصرف خوراکی دارد. تاثیر روغن گردوی کهنه همانند روغن زیتون کهنه بوده و زایندگی آن قوی است و بهترین شیوه مصرف آن به صورت استعمال خارجی بر روی اندام های مختلف بدن و حتی چکاندن آن در بینی می باشد.
بازنشر » berroz.com