خانه / پزشکی / تغذیه سالم / فواید بادام زمینی | Peanut

فواید بادام زمینی | Peanut

فواید بادام زمینی | Peanut

فواید بادام زمینی | Peanut

بادام زمینیPeanut” یکی از خشکبار خوشمزه با نام علمی Arachis hypogaea است که بومی آمریکای جنوبی بوده و به اسم هایی دیگری چون پسته زمینی و بادام کوهی معروف است. اصالت بادام زمینی برای کشور برزیل است و در آب و هوای گرم بهتر رشد می‌کند  و همچنین از نظیر غنی بودن از پروتئین همسطح نخود فرنگی، عدس و لوبیا است. کره بادام زمینی و روغن آن یکی از پرطرفدارترین خوردنی‌ها در سراسر جهان است. در 100 گرم بادام زمینی 50 گرم چربی و 16 گرم کربوهیدارت وجود دارد و بدون کلسترول می‌باشد.

در تحقیقات انجام گرفته توسط محققان شیکاگویی بر روی 3000 نفر در رده سنی 65 سال، مشخص شد نیاسین موجود در نیاسین (ویتامین B3) موجب جلوگیری از ابتلا به آلزایمر می‌شود.

ارزش غذایی بادام زمینی در هر 100 گرم

  • 567 کالری
  • 49 گرم چربی
  • 23 گرم پروتئین
  • 16 گرم کربوهیدرات
  • 705 میلی‌گرم پتاسیم

فواید بادام زمینی

در بادام زمینی بیشترین مقدار پروتئین را در بین آجیل ها دارد و چربی موجود در آن نیز از نوع چربی غیر اشباع که چربی خوب نام دارد است. منیزیم موجود در بادام زمینی، گرفتگی عضلانی را دور می کند.

همچنین بادام زمینی سرفه خشک را برطرف می کند.

برای تامین پروتئین کودکان خوردن بادام زمینی یا کره بادام زمینی کافی است.

این آجیل پرخاصیت درد معده را از بین می‌برد و به عنوان نرم کننده سینه استفاده می‌شود.

در بادام زمینی فولات وجود دارد که برای رفع کم خونی و ضعف و رنگ پریدگی مناست است.

در بادام زیمنی فسفر وجود دارد که برای جلوگیری از احساس ضعف و خستگی بسیار عالی است.

در 28 گرم بادام زمینی، حدود 2 گرم فیبر وجود دارد. این مقدار 9 درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین می کند.

برای افزایش این ویتامین توصیه شده که مردان 16 میلی گرم در روز و زنان 14 میلی گرم در روز بادام زمینی مصرف کنند.

ویتامین E نیز در بادام زمینی وجود دارد. 28 گرم بادام زمینی در حدود 10درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می کند.

بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می‌شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.

بادام زمینی حاوی پتاسیم می‌باشد. پتاسیم موجب تنظیم فشار خون و تنظیم ضربان قلب می‌شود و از گرفتگی عضلانی جلوگیری می‌کند.

آنتی اکسیدان برای جلوگیری و محافظت از خرابی و نابودی سلول ها و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است که در بادام زمینی آنتی‌اکسیدان زیادی وجود دارد.

بادام زمینی، دارای مقدار قابل توجهی ویتامین B3 می باشد، 112 میلی‌گرم در 100 گرم. ویتامین B3 باعث افزایش کلسترول خوب ( HDL) می‌شود، فرایند پیری را به تعویق می‌اندازد و همچنین از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.

یک رژیم دارای بادام زمینی، به خاطر افزایش منیزیم، فولات، فیبر، مس و ویتامین E ، خطر بیماری قلبی را کم می کند. مصرف 28 گرم بادام زمینی در روز، موجب کاهش بیماری قلبی می گردد. برای جلوگیری از بیماری قلبی، حداقل 1 مشت بادام زمینی و دیگر آجیل‌ها یا 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را 4 بار در هفته میل کنید.

بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می‌کند. موادی مغذی در بادام زمینی وجود دارد مانند فولیک اسید، اسید فیتیک “Phytic acid“، فیتواسترول “Phytosterol”، که تاثیراتی ضد سرطان دارند.

فواید بادام زمینی | Peanut

ارزش غذایی بادام زمینی در هر 28 گرم

  • کالری 166
  • فیبر 3/2 گرم
  • چربی 14 گرم
  • پروتئین 7/6گرم
  • کربوهیدرات 1/6 گرم
  • منیزیم 50 میلی گرم
  • فولات 1/41 میکروگرم
  • مس 19/0 میلی گرم
  • فسفر 101 میلی گرم
  • پتاسیم 187 میلی گرم
  • ویتامین E 2/2 میلی گرم
  • ویتامین B3 8/3 میلی گرم

فواید بادام زمینی

به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که به میزان کم ار آن بخورند. بیشتر از 1 مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.

بادام زمینی را 2 بار یا بیشتر در هفته مصرف کنید. ثابت شده است زنانی که از این امر پیروی می کنند، تا 85 درصد سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده اند و به همین ترتیب مردان تا 27 درصد این سرطان را کاهش داده اند.

مضرات بادام زمینی

آلرژی داشتن به بادام زمینی مشکل بسیاری از افراد است که می توان در دوران کودکی این مشکل را متوجه شد.

علائم آلرژی به بادام زمینی

آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت هایی از بدن می باشد. نشانه های بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس ، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.

فواید کره بادام زمینی

فایده مهم کره بادام زمینی این است که از چربی سالم بوجود آمده است. کره بادام زمینی حاوی چربی های اشباع نشده، مواد مغذی است که به کاهش سطوح کلسترول مضر و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک میکند. روغن بادام زمینی ترکیبات موجود در کره در بادام زمینی از تنگ شدن عروق پیشگیری میکند.

گردآوری : وب سایت بروزتغذیه سالم – فواید بادام زمینی

بادام زمینی چاق کننده است, بادام زمینی و کبد چرب, بادام درختی, بادام هندی, بادام زمینی و دیابت, خواص بادام زمینی برای پوست, بادام زمینی در بارداری

درباره ی admin

زندگی برای همه یکسان عشق نمیورزه و با شعار دادن هیچوقت دنیا بهتر نشد ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *